Reparatie en onderhoud service

Reparatieservice

Onze reparatie service is één van de zaken waarmee Stadscooters zich onderscheidt. Wij vinden dat je bij de aanschaf van een scooter niet kiezen tussen service en prijs. Alle kenmerken merken bent u bij ons op het juiste adres. Zoals Piaggio Sym Agm Peugeot Kymco Vespa Aprilia.
ook voor e-scooters gebogen u op het juiste adres

Genieten van alle voordelen van een scooter én een milieubewuste keuze maken? De elektrische scooters zijn een duurzame oplossing om stijlvol van A naar B te reizen! Bekijk de ruime collectie elektrische scooters van oaIva en Niu in onze webshop.

Wanneer geef uw brommer of scooter een onderhoudsbeurt? staat dit voor u per beurt beschreven.Heeft u een gebruikte scooter, die niet bij ons is aangeschaft? Ook deze kunt u bij ons laten onderhouden of repareren. Wanneer er problemen moeten worden aangepakt, moet er eerst worden gepland om te voorkomen.

Onderhoudspatroon

Eerste onderhoudsbeurt
Om uw garantie op de nieuw geleverde scooter te behouden is de eerste onderhoudsbeurt erg belangrijk. Doet u dit niet vervalt de garantie. Daarnaast is de eerste onderhoudsbeurt van groot belang voor uw motorblok, om slijtage te voorkomen. De motorolie wordt vervangen en het oliefilter de kleppen worden gesteld (4 takt), de bandenspanning wordt gecontroleerd en alle bouten, moeren en parkers worden nagezien.

  • De eerste onderhoudsbeurt dient te worden tussen de 500 en 1000 kilometer

 

Tweede onderhoudsbeurt
Voor onderhoud van de garantie op een nieuw geleverde scooter is ook de tweede onderhoudsbeurt van belang. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden alle bewegende delen ingevet waar nodig. Bij de tweede onderhoudsbeurt wordt zowel de motor- als vertandingsolie vervangen, de bougie en de luchtfilter. Opnieuw worden alle bouten, moeten en parkers nagezien en de kleppen gesteld.

  • De tweede onderhoudsbeurt dient te worden tussen de 2000 en 3000 kilometer

 

Derde onderhoudsbeurt
Opnieuw is voor behoud van de garantie de derde onderhoudsbeurt ook nodig. Tijdens deze onderhoudsbeurt vindt een uitgebreide controle plaats over de gehele scooter van brommer. De motorolie wordt vervangen, indien nodig het luchtfilterelement. Onder de controle vallen de kleppen, de bougie, v-snaar, variateur, koppeling, carburateur, luchtfilterelement, leidingen en kabels, remmen, wielen, vering (voor-achter), bouten, moeren, parkers, elektrisch circuit. Als slot wordt er een proefrit gemaakt om ook in gebruik te kunnen controleren.

  • De derde onderhoudsbeurt dient te worden tussen de 5000 en 6000 kilometer

 

Vervolg in het onderhoud
Ons advies is om uw brommer of scooter iedere 3000 kilometer te laten nazien. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt in ieder geval de motorolie vervangen. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt een grote controle uitgevoerd. Indien er reparatiepunten zullen worden vastgesteld, zullen deze met u worden overlegd voordat deze worden gerepareerd, om te voorkomen.

  • Het vervolg in onderhoud adviseren wij om de 3000 kilometer te plegen

 

 

× WhatsApp ons